Menukaart
" ALL DAY MENU" op vrijdag, zaterdag & zondag vanaf 12:30
MENU 'Hollande’
VIJF GANGEN 68.50
Het menu Hollande is ons paradepaardje. Dit menu bestaat uit verse, lokale en duurzame ingrediënten van Nederlandse bodem. Hierin laten we de seizoenen spreken en de diversiteit van de prachtige en smaakvolle Nederlandse producten proeven
Het menu Hollande bevat vijf creatieve gerechten en is doorgaans een mix van vis, vlees (en wild in het seizoen), gevogelte en vegetarisch. Door het steeds wisselende (seizoens-) aanbod wisselt dit menu zeer regelmatig.
Dat is fijn voor u als gast en het houdt onszelf creatief en scherp.
Laat u verrassen met een zorgeloze 5 gangen menu
wilt u liever uw eigen keuze maken kijk verder in onze à la carte
Starters
Breekbrood met olijfolie & roomboter 6.00
wit, zacht en vol van smaak
Oester uit de Oosterschelde per stuk 4,25
Creuses nr3, framboos & sjalotten
Oester proeverij 14.50
3 creuses op 3 manieren
Kaviaar Osetra ‘Steurhoeve’ 10 gram 37.50
4x blini’s & crème fraîche
LIVAR verschillende worsten & hammen van het Limburgs varken
gemengd 3x 40 gr Pepinillos & mosterd 23,50
Voorgerechten à la carte
Tomtaar & Gazpacho 16.50
tomaat, fijne kruiden, basilicum, watermeloen & ‘water wolf’
Paling uit het IJsselmeer 18.50
gerookt, op suikertoast, vadouvan, mierikswortel, Japanse azijn, Borage, geroosterde pistache
Langoustine ceviche 23.50
carpaccio, duindoorngel, zeegroenten en romige kwantelkaas
Dutch yellowtail kingfish 18.50
uit Zeeland, gemarineerd in tijgermelk, bataat, zeegroen & Ghoa cress
Ossenworst Americain style 17.50
koud gerookte tartaar van het Piemontees rund uit Bergen
Warme tussengerechten à la carte
Marigold & 'Steurhoeve' Osetra kaviaar 44.50 vegetarisch mogelijk
zacht gepocheerd Marigold ei, 10 gr Osetra kaviaar met Hollandaise
Zeeuwse mosselen 17.50
witte wijn, zwarte peper, selderij en chorizo
Escargots 1/2 dozijn 14.50 heel dozijn 23.50
knoflookboter, fijne tuinkruiden, gember, lavendel, kerrie en geroosterde amandel
Dronken Medulla 21.50
Vers geschaafde truffel, kalfsmerg, kalfsjus, paddestoel & Amsterdams broeivet
Boudin Noir Burger 18.50
originele Franse bloedworst, Calvados appel, perenstroop, zilveruitjes in balsamico, hazelnoot Tahoon op brioche bol
Hoofdgerechten à la carte
Céleri-rave 26.50 vegetarisch
gepofte knolselderij steak, pompoenkaramel, macadamia en paddestoelenjus
Lotte à la Provençale 29.50 pescotarisch mogelijk
Zeeduivel omhuld met rauwe ham, romige visjus, salie, cantharellen en Alkmaarse parelgort
Steak Tartaar (150 gram) 33.50
Vers gehakt rundvlees van het Piemontees rund uit Bergen van Boer Jeroen, voor u aan tafel aangemaakt & L’oeuf mayo
Kalfszwezerik (100 gram) 29.50
krokant gebakken, paddestoel, uiencompote, prei & jus van groene & jalepeno pepers
Poussin 25.50
gehele krielhoen van de Konro bbq, kippen-jeu, bacon, chipotle en L’oeuf mayo
Tournedos (150 gram) 33.50
Hollandse runderhaas ‘Double Dutch’, rode portsaus
-niet te vergeten- 5.50
huisgemaakte 'tripple cooked' frites met mayonaise
of
Roseval geroosterd & gekruid
de Vleessommelier
Onder ons eigen label ‘De Vleessommelier’ bieden we het allerbeste en meest exclusieve vlees aan om met meerdere personen te delen. Bij de selectie van dit vlees letten we onder meer op smaak, kwaliteit, maar ook de voeding, leefomstandigheden en slachtwijze van de dieren. Het aanbod wisselt dagelijks en kan bijvoorbeeld bestaan uit dry-aged cote de boeuf, chateaubriand en T-bone steak, gevogelte, wild en Het is de ideale manier om gezellig met meerdere personen te genieten van een mooi stuk vlees. Bestel er een heerlijke fles wijn bij en het is maximaal genieten geblazen!
De runderen van boer Jeroen
Voor het bijzondere rundvlees van boer Jeroen Leijen hebben wij een speciaal plekje in ons gastronomische hart. In de polder in het buitengebied van Bergen beheert hij een kudde Piemontese runderen die zeer smaakvol vlees leveren. Wij zijn er trots op dat we regelmatig een hele koe mogen afnemen, die we zelf van kop-tot-staart verwaarden. Dat houdt in dat we alle delen van het dier gebruiken en dat niets wordt weggegooid. Zo dragen we ons steentje bij aan een meer duurzame wereld. Van de runderen van Jeroen maken we bijvoorbeeld koud gerookte ossenworst en kunt u genieten van een aan tafel bereide steak tartare. De prachtige, met vet gemarmerde delen hangen we - inclusief bot - in de dry-age kast, waar ze rijpen om een nog intensere smaak te krijgen.
Vis
Deze duurzame filosofie passen we ook op vis toe: we kopen alleen de hele vis in en geen schoongemaakte filets. Dat kost weliswaar meer tijd in de keuken, maar is duurzamer. En het geeft ons de mogelijkheid om onze gasten te verrassen met gerechtonderdelen die elders minder vaak op tafel gezet worden.
Zijn er allergieën of andere uitzonderingen? Uiteraard is dit geen enkel probleem, meld dit ons
Dessert
Coupe Colonel 9.50
citroenijs, limoncello & wodka
Coupe General 18.00
Colonel x2 citroenijs, limoncello & wodka
Dame blanche 9.50
vanilleroomijs met warme chocoladesaus
Coupe Mont Blanc 10.50
vanilleroomijs met warme chocoladesaus en advocaat
Sticky toffee pie 9.50
warme dadeltaart met caramel
Dessert menu 9.50
regelmatig wisselend dessert
Kaas van Abraham Kef 17.50
5 soorten Hollands en van nèt over de grens
ElVi's combi 9.50
espresso met daarnaast huisgemaakte limoncello
Affogato 5.50
espresso met bol vanille ijs
Espresso Martini 10.50
espresso, Kahlua en Ketel1 Vodka