Menukaart
" ALL DAY MENU" op vrijdag, zaterdag & zondag vanaf 12:30
ElVi’s keuze menu
kies onderstaand per gang uw favoriet
en stel zo uw eigen menu samen
Voorgerecht - Hoofdgerecht - Nagerecht 55.00
Voorgerecht - Tussengerecht - Hoofdgerecht - Nagerecht 67.50
VOORGERECHT
Worteltartaar (vegetarisch)
van de BBQ,Taggiasche olijf, piccalilly sorbet, basilicum, kaas-krokant
Zeeuwse yellowtail kingfish
gemarineerd in tijgermelk met bataat, zeegroen & Ghoa cress
Ossenworst Americain style
koud gerookte tartaar van het Piemontees rund uit Bergen
WARM TUSSEN
Ravioli (vegetarisch)
peterseliewortel, tuinkruiden, rode ui, kaasschuim
Krokant gepocheerd scharrel-ei (vegetarisch mogelijk)
salade roseval, appel, kummel, gerijpte ham, Hollandaise & Tahoon
Snoekbaars
met boudin noir en appelstroop
HOOFDGERECHT
Céleri-rave (vegetarisch)
gepofte knolselderij steak, krokant gebakken, pompoenkaramel, macadamia en paddenstoelenjus
Roodbaars
Zeeuwse paella van Alkmaarse parelgort, vongole en kropsla
Kwartel filet
gevogelte jus, romige zuurkool, druif en biet
TOESPIJS
Chocolade
warm taartje met crème Anglaise
Kaas van Abraham Kef
3 stuks (5 stuks + 6.50)
Coupe Colonel
KETEL 1 Vodka, limoncello & citroenijs
Koffie / Thee
geserveerd met een bonbon
Starters
Breekbrood met olijfolie & roomboter 6.50
wit, zacht en vol van smaak
Oester uit de Oosterschelde per stuk 4,25
Creuses nr3, framboos & sjalotten
Oester proeverij 14.50
3 creuses op 3 manieren
Kaviaar Osetra ‘Steurhoeve’ 10 gram 37.50
4x blini’s & crème fraîche
LIVAR verschillende worsten & hammen van het Limburgs varken
gemengd 3x 40 gr Pepinillos & mosterd 23,50
Voorgerechten à la carte
Langoustine ceviche 23.50
dun gesneden, duindoorngel, zeegroenten en romige kwantelkaas
Paling uit het IJsselmeer 18.50
gerookt, op suikertoast, vadouvan, mierikswortel, Japanse azijn, Borage, geroosterde pistache
Warme tussengerechten à la carte
Escargots 9 stuks 21.50
knoflookboter, fijne tuinkruiden, gember, lavendel, kerrie en geroosterde amandel
Boudin Noir Burger 18.50
originele Franse bloedworst, kropsla, Calvados appel, zilveruitjes in balsamico, hazelnoot, Tahoon, brioche
Dronken Medulla 21.50
geroosterde mergpijp, truffel, kalfsjus & paddenstoel
Hoofdgerechten à la carte
Zeetong dagprijs
a la meuniere met Hollandse kropsla en French dressing
Steak Tartaar 33.50
vers gehakt rundvlees van het Piemontees rund uit Bergen van boer Jeroen, voor u aan tafel aangemaakt & l’Oeuf mayo
Kalfszwezerik 32.50
krokant gebakken kalfszwezerik, morilles, uiencompote jus met groene pepers & jalepeno
Poussin 27.50
gehele kleine kip van de Konro bbq, kippen-jeu, bacon, chipotle & l’Oeuf mayo
Tournedos 34.50
Hollandse runderhaas ‘Double Dutch’, rode portsaus
-niet te vergeten- 5.50
huisgemaakte 'tripple cooked' frites met mayonaise
of
of
groene salade
de Vleessommelier
Onder ons eigen label ‘De Vleessommelier’ bieden we het allerbeste en meest exclusieve vlees aan om met meerdere personen te delen. Bij de selectie van dit vlees letten we onder meer op smaak, kwaliteit, maar ook de voeding, leefomstandigheden en slachtwijze van de dieren. Het aanbod wisselt dagelijks en kan bijvoorbeeld bestaan uit dry-aged cote de boeuf, chateaubriand en T-bone steak, gevogelte en wild. Het is de ideale manier om gezellig met meerdere personen te genieten van een mooi stuk vlees. Bestel er een heerlijke fles wijn bij en het is maximaal genieten geblazen!
De runderen van boer Jeroen
Voor het bijzondere rundvlees van boer Jeroen Leijen hebben wij een speciaal plekje in ons gastronomische hart. In de polder in het buitengebied van Bergen beheert hij een kudde Piemontese runderen die zeer smaakvol vlees leveren. Wij zijn er trots op dat we regelmatig een hele koe mogen afnemen, die we zelf van kop-tot-staart verwaarden. Dat houdt in dat we alle delen van het dier gebruiken en dat niets wordt weggegooid. Zo dragen we ons steentje bij aan een meer duurzame wereld. Van de runderen van Jeroen maken we bijvoorbeeld koud gerookte ossenworst en kunt u genieten van een aan tafel bereide steak tartare. De prachtige, met vet gemarmerde delen hangen we - inclusief bot - in de dry-age kast, waar ze rijpen om een nog intensere smaak te krijgen.
Vis
Deze duurzame filosofie passen we ook op vis toe: we kopen alleen de hele vis in en geen schoongemaakte filets. Dat kost weliswaar meer tijd in de keuken, maar is duurzamer. En het geeft ons de mogelijkheid om onze gasten te verrassen met gerechtonderdelen die elders minder vaak op tafel gezet worden.
Zijn er allergieën of andere uitzonderingen? Uiteraard is dit geen enkel probleem, meld dit ons
Dessert
Coupe Colonel 10.50
citroenijs, limoncello & wodka
Coupe General 19.00
Colonel x2 citroenijs, limoncello & wodka
Dame blanche 9.50
vanilleroomijs met warme chocoladesaus
Coupe Mont Blanc 10.50
vanilleroomijs met warme chocoladesaus en advocaat
Sticky toffee pie 9.50
warme dadeltaart met caramel
Dessert menu 10.50
regelmatig wisselend dessert
Kaas van Abraham Kef 18.50
5 soorten Hollands en van nèt over de grens
ElVi's combi 9.50
espresso met daarnaast huisgemaakte limoncello
Affogato 5.50
espresso met bol vanille ijs
Espresso Martini 10.50
espresso, Kahlua en Ketel1 Vodka
