Over ons

Wij zijn gastvrouw-sommelier Elvira Kemman & chef Victor Fielmich
De naam van onze bistro is een samenvoeging van onze voornamen
 
Een groot deel van ons leven ligt in Bergen, waar Victor opgroeide, in de horeca werkte en waar we hebben samengewoond
 
Van 2009 tot en met 2018 waren we eigenaar van Restaurant ElVi in Utrecht, dat na verloop van tijd in alle toonaangevende restaurantgidsen werd opgenomen en dat destijds als enige Utrechtse restaurant bekroond was met een Bib Gourmand-onderscheiding van Michelin
 
Nadat we de wereld hebben verkend, zijn we na 13 jaar weer teruggekeerd op het oude nest in Bergen, nu als eigenaren van Bistro ElVi

Kookfilosofie & herkomst

Onze filosofie is dat we onze gasten verwennen met in eigen keuken gemaakte gerechten, bereid met verse seizoensingrediënten die zoveel mogelijk van dichtbij komen en zo duurzaam mogelijk tot stand zijn gekomen. Dierenwelzijn speelt daarbij ook een grote rol.

Het is niet voor niets dat we zijn aangesloten bij Euro-Toques Nederland, de restaurantvereniging voor koks die ambachtelijk en seizoensgebonden werken met pure, meest regionale producten. http://euro-toques.nl

Bergen ligt aan de Noordzee in de uitgestrekte en groene provincie Noord-Holland en dat biedt een schatkamer aan prachtige regionale ingrediënten waar we graag mee werken en waar we onze gasten culinair mee verwennen. Inmiddels hebben we een groot netwerk van toegewijde boeren, telers en leveranciers om ons heen verzameld.

Zo hebben we geweldig mooi en lekker rundvlees van boer Jeroen Leijen, die zijn Piemontese runderen in het buitengebied van Bergen laat grazen van gras en verse kruiden. Heerlijk mals varkensvlees van hoge kwaliteit betrekken we van Zuiderzeevarken, waar de varkens hun krulstaartjes mogen houden, waar ze naar buiten kunnen en waar ze binnen met veel ruimte en licht worden verzorgd. Lamsvlees komt uit de Beemster, lokale Noordzeevissers brengen ons spartelverse vis, zoals tong en zeebaars en telers uit de buurt voorzien ons van verse groenten en kruiden. Ook brengen lokale vissers ons snoekbaars uit het Noordhollandsch kanaal

Soms nemen we door derden bereide producten af, zoals jam, chutney en relish gemaakt van ‘tweedekans’ fruit en groente, die we betrekken bij Twisted Jams. Zij verwerken op ambachtelijke wijze groente en fruit dat te groot, te klein, te krom of te lelijk is voor de verkoop. Voor zulke duurzame initiatieven maken we graag een uitzondering op de regel dat we alles in eigen keuken maken.

Scroll naar boven